stapdoor-online-trainingen

Online trainingen voor thuis!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Hoe kun je de fijne motoriek van je kind thuis toch blijven stimuleren?

Op dit moment zitten we allemaal noodgedwongen thuis. Dat geldt ook voor alle kinderen in Nederland. De leerkrachten zijn met man en macht aan het werk om de kinderen zo goed mogelijk les op afstand te geven. En de ouders hebben nu een veel grotere rol in het begeleiden van hun kinderen bij het leren.

Toch is dat anders dan wanneer een kind in een klaslokaal is 

  • met klasgenootjes om zich heen
  • met alle materialen om hem te stimuleren in de ontwikkeling
  • met een leerkracht die snel feedback kan geven op bijvoorbeeld het schrijfwerk van een kind of de pengreep waarmee het kind schrijft. 

Heeft jouw kind extra aandacht nodig?

De kans dat een kind achterop raakt in bijvoorbeeld de kleutervaardigheden, voorbereidend schrijven en het schrijven is nu groter. En dat terwijl de fijne motoriek en het schrijven zo ontzettend belangrijk zijn voor de ontwikkeling. 

Een goede fijne motoriek helpt je kind om zelfstandiger te worden. Denk maar aan een rits dicht doen, veters strikken, je aan kunnen kleden en een broodje smeren. Als je kind goed mee kan komen met het schrijven en knutselen op school doet het veel succeservaringen op. Dit is belangrijk voor de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind. 

Het schrijven is ook belangrijk voor het lezen en spellen en het zorgt ervoor dat we dingen beter kunnen onthouden. Genoeg redenen om ervoor te zorgen dat de fijne motoriek en het schrijven zich goed blijven ontwikkelen. Ook als uw kind een langere periode thuis is. 

Online trainingen

Wil je deze ontwikkeling van je kind op een leuke manier thuis stimuleren? Je kunt nu een online training kopen met digitale lessen voor jouw kind om de fijne motoriek en het schrijven van je kind in groep 1,2,3 of 4 te bevorderen.

StapDoor heeft samen met een team van experts met veel zorg twee trainingen samengesteld: KleuterFeest voor de kleutervaardigheden en het voorbereidend schrijven. En SchrijfBoost voor het schrijven van kleine letters, hoofdletters en cijfers.
Er is een goede opbouw in de lessen en de kinderen en hun ouders krijgen informatie en veel tips en trucs om de vaardigheden te verbeteren. Daarnaast kun je altijd persoonlijk contact met de ergotherapeut opnemen. 

  • Heeft jouw kind net even een extra steuntje in de rug nodig?
  • Of zoek je zelf naar hoe je je kind kunt helpen bij het knutselen of schrijven?
  • Benieuwd wat deze online training voor jouw kind kan betekenen?

Neem dan een kijkje naar de online lessen op onze site: KleuterFeest en SchrijfBoost

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Webinar Fijne Motoriek

“Anders kijken naar fijne motoriek”

Hier gaan we uitgebreid op in tijdens dit webinar. We geven je volop tips en laten veel voorbeelden zien van wat je kan doen met de materialen uit de klas. 

Heb je ook zin om wat meer inspiratie en tips op te doen om de fijne motoriek in de klas te stimuleren?
Schrijf je dan nu in voor één van de twee momenten. 

Dit webinar is speciaal bedoeld voor leerkrachten van groep 1, 2 of 3 of voor andere professionals die met deze leeftijdsgroep werken.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies voor de beste website ervaring. Lees hier meer over in onze Privacy-verklaring