stapdoor-kirsten-dorien

Onze tocht naar het boek FIJN!

Nu alweer zo’n anderhalf jaar geleden ontstond bij ons het idee om meer preventief iets te gaan doen aan de ontwikkeling van de fijne motoriek en het schrijven bij kinderen. Als kinderergotherapeut zien we veel kinderen die hier moeite mee hebben waardoor ze beperkt worden in hun zelfredzaamheid, maar ook in het ontwikkelen van vaardigheden als schrijven, knippen en kleuren. Het zorgt soms voor veel frustratie en kan veel invloed hebben op het competentiegevoel van kinderen. We besloten onze krachten te bundelen en zo ontstond StapDoor. Na een aantal brainstorms en een grootschalige enquête onder leerkrachten ontstonden er veel ideeën. Eén van die ideeën was het schrijven van een boek. Maar dat boek moest wel praktisch en informatief zijn. 

Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een boek

We hadden alleen nog nooit een boek geschreven! Wat komt daar allemaal bij kijken? Nou, best veel! Er moest iemand zijn met wie we de teksten konden schrijven, een illustrator, een vormgever, een fotograaf. Hoe gingen we het financieel doen? Willen we een uitgever of gaan we dat zelf doen? Waar laten we het drukken? Kortom veel vragen waar we eigenlijk nog nooit mee te maken hadden gehad. Maar dat is juist ook het leuke. Er ging een hele nieuwe en spannende wereld voor ons open! We spraken met mensen die al eerder een boek hadden geschreven. We wonnen informatie in bij een redacteur en uitgever. Lazen verhalen van anderen op internet. Langzaamaan werd het duidelijker waar we allemaal aan konden denken en welke stappe

n we moesten nemen. We sloten onszelf een aantal keer op om aan de inhoud te werken en dit werd al snel uitgewerkt door onze tekstredacteur. Ondertussen begon ook de illustrator en vormgever en later ook de fotograaf. 

De laatste loodjes 

We besloten om het zelf uit te brengen en te laten drukken. Heerlijk om alles te doen zoals wij het willen. 

Er begon een intensieve periode van veel afstemmen, lezen, nog een keer lezen en beslissingen nemen. Maar ook een periode waarin je energie krijgt omdat je iets doet waar je achterstaat met soms even een onzeker gevoel. Wat zouden anderen hiervan vinden….

En dan is het af…

En nu? Nu is het helemaal af en hebben we het verstuurd naar de drukker. Over een paar dagen krijgen we de gedrukte boeken toegestuurd en kunnen we de boeken gaan versturen naar de mensen die het nu al hebben gekocht! Want hoe leuk is het dat er al zoveel mensen zo enthousiast waren dat ze het boek al in de voorverkoop hebben gekocht!

Het blijft allemaal heel spannend, maar bovenal heel erg leuk en voelen we ons ook best een beetje trots!

Wil jij het boek Fijn! bestellen? Kijk dan op https://www.stapdoor.nl/het-boek/

Groet Kirsten en Dorien

Deel dit bericht

FIJN van start

De scholen gaan weer beginnen. 
Om een FIJNe start te kunnen maken in de klas hebben we in de maand september een leuke actie. 

Bestel het boek FIJN! in september en
profiteer van 10 euro korting.

kortingscode: fijnvanstart

Deze website maakt gebruik van cookies.

Wij gebruiken cookies voor de beste website ervaring. Lees hier meer over in onze Privacy-verklaring